2011. október 24., hétfő

Néha

maradnak ki holmik, amikről megfeledkezem, vagyishogy dehogy feledkezem meg róluk, csak ide közszemlére tenni felejtem el. Most íme egy ilyen kiscipő, ami 10 cm-es, valóságos bőrdíszműves csoda, vagy inkább cipészmester keze közül kikerült csoda. Az alján cirkalmas kézírás, valamilyen Ágoston készítette, 1924 XI. hóban, rá vagyon írva az is, hogy 10cm, valamint valami francia szó, amit nyelvtudás hiányában nem tudok azonosítani, mindenesetre úgy kezdődik, hogy Lo....





Nézzétek az apró varrásokat! Ami érthetetlen számomra, hogy olyan, mintha hordva lett volna. Hasonló ráncok és rogyások a bőrön, mint amit a láb okoz lépés közben, illetve a talp is megfelelő helyeken kopott. Hmmm.
A pénztárcát csak a lépték miatt tettem mellé :)



5 megjegyzés:

  1. :-) hacsak nem tündérek hordták a cipőkét, elképzelhető, hogy a mester direkt csinálta viseltesre, mert volt humorérzéke.

    VálaszTörlés
  2. Bocs, de most ez nagyon off: de mindenhova szórom (törölheted majd)
    viszont hátha valaki csak innen szerez tudomást erről a remek programról! ásványkiállítás és börze egész nap, reggel 9-től este 5-ig (Kosztolányi tértől/Feneketlen tó nem messze, a Bocskai út-Zsombolyai utca sarkán lévő TIT-épületben)
    Elnézést, de kevés a pénz hirdetésekre, így minden fórumot próbálok kihasználni.

    VálaszTörlés
  3. Hát ez nagyon szép! Irígykedem érte!"Cipős" vagyok azért a csodálat!!!:O)

    VálaszTörlés
  4. rendben van, hogy épp a születésnapomon írtál ide
    de miért utoljára??
    szeretem ezt a blogot,
    légyszikérlekszépen folytasd

    VálaszTörlés
  5. A Non Plus Ultra olló meg van még?

    VálaszTörlés