2011. április 3., vasárnap

Éljenek a vasárnapok

és persze a bolhapiacok :)

Táskafülek és kislányruha az új szerzemények, amelyek átalakulnak táskává, az anyag pedig tán pénztárcává.


A fürdőszobába pedig egy régóta áhítozott fülpiszkálótartó üvegből, réz felnyitható fedéllel, fagyöngy díszítéssel. 

13 megjegyzés:

 1. Hűűűűűűű! A dobozkát szúrtam ki elsőre.:)
  A táskafülek is kincsek!

  VálaszTörlés
 2. Nekem meg az anyag hűűűűűűű! :-)

  VálaszTörlés
 3. Körbenéztem egy bolhán pléhdoboz (Blechdose?) ügyben és összezavarodtam. Annyiféle volt, és mintha egy se lett volna igazán jó. Milyen doboz a jó, Dijó? Gondolom, ne legyen mai, mert abból (még) 12 egy tuc., legyen régi, de milyen régi?Múlt század első fele? Tizenkilencedik? Még előbbi? Funkcióját illetően kávés, teás, csokoládés, italos vagy milyen? Legyen szép, naná, de milyen a szép? Adj valami támpontot légyszíves. Doboz nélkül kullogtam haza, féltem, hogy nem lesz jó, amit kiválasztok.

  VálaszTörlés
 4. Meg asztán, komplett idióta vagyok. Kint (700 km-rel kijebb, mint Óbuda) vettem észre, hogy minden papíromat otthon hagytam, a konyhaasztalon. Jogsi, forgalmi, személyi, ami csak szem szájnak ingeri. Mondom, gyorsan postára vele, ott azt igérték 3 munkanapon belül kiér, és a dolog rendben is van, éjjen a Magyar Posta, szolgál, segít, nem is kér sokat, potom 1750 Ft egy levélért, vagy mi. Telnek a napok, már 10 is tel, jönni kell vissza, az élet nem állhat meg. És lám, itthon vagyok ismét. Szomorúan nézem az irataim hűlt helyét. Néha értelmesebb lustának lenni és semmit se tenni, mert most itt lennének, ahol hagytam őket, a konyhaasztalon.

  VálaszTörlés
 5. Te, a waldorf-manófraktúra nagyon tetszik, mármint a kifejezés (bocs, egy kicsit változtattam rajta, így talán még életszagúbb, bár úgy is jó vót)
  nadugulok

  VálaszTörlés
 6. hű....ezt most olvasom csak...hát dobozügyben nem utazom sem a régiségre, sem a különlegességre, egyszerűen szép legyen, ne legyen rozsdás, működjön a fedele, lapos legyen a teteje és ne legyen cigarettásdoboz...jaigen és csak szögletes jöhet szóba, ami kerek, vagy nyolcszögletű, vagy háromszög, miegyéb, az nem túl praktikus :)

  VálaszTörlés
 7. éétem, mindenekelőtt szééép, lapostető, és négyzetes-téglalapos, köszi

  VálaszTörlés
 8. hámávan, lapostetős, téglalapos, talán szééééépek is, egyiknél van némi rozsda belül, csak ugye, el kéne valahogy juttatni hozzád, arra mentünk, dehát éjjel féltizenegy vót, majcsakleszvalahogy

  VálaszTörlés
 9. óhát éjjel féltizenegy az nálam még délután, nyugodtan bejöhetettek volna megpihenni egy kávéra :)

  VálaszTörlés
 10. a sima piacon, nem bolha, a húsosnál, fizetni kellett, mert mindig kell, 1555 Ft-ot, ez már változó, ugye, Zsuzsi ad 655-öt fémben, meg egy ezrest, a henteslány maga elé teszi a papírpénzt, látom, hogy megnézi többször is és visszaad egy százast, meg még 4 db ezrest, Zsuzsi se szól, én se szólok, vaksik vagyunk már, hátha rosszul láttuk és tényleg ötezres volt, átmegyünk az osánba, közben kis leltár a pénztárcában, egy ötös volt, még mindig megvan, hát az már tuti, hogy becsapta magát, mit csináljunk, ez a világ csak akkor javul meg, ha mi kezdjük, visszavisszük hát, a henteslány nem emlékszik a dologra, de furcsa mód nincs meglepve se, kérdezi, hogy biztosak vagyunk-e benne, hogy nem fizetünk rá, mi így láttuk, makogom, azzal elteszi a pénzt és meg is köszöni, aki megmondja, hogy mi a fenének írtam ezt ide, kap egy bocicsokit

  VálaszTörlés
 11. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 12. dióhéj, kedves név, kedves arcocska - tetszik a blogod! én is folyvást felújítok, de azért nem ennyire sokpénzből.
  Havonta csinálnak félnapos bolhapiacot a Klebelsbergben is (Pesthidegkút, Templom utcánál). Elég kezdetleges még a rendezvény, nem úgy az árukínálat. Hogy miket szoktak kihozni, ráadásul olcsón! Érdemes érdeklődni, mikor lesz a következő, én is ki szoktam járni.
  Üdv, további jó bolházást!

  VálaszTörlés
 13. szia Selbia :)

  nem tudom mi tűnik sokpénznek, de a bolhapiacozásnak éppen az a lényege, hogy csak nagyon olcsó holmikat vásárolunk, a szenvedély a lényeg, a bolhára járás öröme, a nézelődés, soha nem úgy megyünk, hogy kell valami, ezért aztán ha meglátunk valamit, ami beleillik a kialakult életünkbe és tényleg fillérekbe kerül, akkor vesszük csak meg...

  VálaszTörlés