2011. április 26., kedd

Az utóbbi három hét

szerzeményi következnek, voltunk Győrben és itt Tatabányán is, de egyszerűen nem volt időm fotózni és írni, persze azért ha nem is írtam, jártuk szorgalmasan a bolhapiacokat.


A habüst a győri bolháról való, ideje nagy részében üresen szomorkodik, máskor kínálótálként funkcionál. 


Hasonló üvegtálat is régóta kerestem, ami éppen ebbe a réz talapzatba illik, eleinte kekszet raktunk bele, de valahogy hamar kifogyott belőle, pedig aggódtam, hogy tán valami csomagolt áru illenék bele, ami kevésbé porosodik, no de a keksznek ilyesmire nem volt ideje. 


Sokáig vívódtam, hogy a szőnyeget megmutassam-e, mert volt itt korábban olyan bejegyzés, hogy valakit még hazaviszek a bolháról, gondoltam a célzás tán magukra a bolhákra vonatkozott, aztán úgy döntöttem, bevállalós leszek, kéremszépen a szőnyeg mérete 240x340, a hátuljára ragasztott papír szerint 100% gyapjú és kettőezer pénzbe került. Magasnyomású hidegvizes mosóval azért kitisztítottuk, de a víz, ami kifolyt belőle átlátszó tiszta volt, persze azért nem ártott neki a kúra. 



Aztán gondoltam bemutatom egy-két korábbi szerzemény sorsát, íme a fogantyúk, amik a könyvszekrény részei lettek és amiből hasonlót sikerült múlt héten venni, ami igen praktikus, hiszen a könyvszekrény szeretne tovább terjeszkedni, a kis fekete fogantyú fa részét pedig csak csiszolni kell és máris fehérre festhető. 

Aztán voltak még nagyon régi csipkék, némelyik beteg, javításra szorul, de a horgolt csipkéknek nehezen tudok ellenállni. 

A könyveket most nem fotóztam, természetesen azok is jöttek haza néhányan, mint mindig.

3 megjegyzés:

  1. A horgolt csipkéknek nehéz ellenállni, az biztos, de minden másnak is! Most már tényleg megnézem a menetrendet :o)

    VálaszTörlés
  2. Szia! Nagy élvezettel olvastam a blogodat, mert én is rendszeres látogatója vagyok a piacoknak. Igaz, régiséget nem, csak papírpénzt gyűjtök, de a legjobb fogásokat a piacokon lehet kikapni. A győri és a tatabányai piac pontosan mikor és hol tartatik? Válaszod előre is köszönöm! Gombspieler gombspieler@gmail.com

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű a könyvesszekrényed! Pláne, hogy tele van könyvekkel :) Én sajnos hely hiányában már nem minden könyvemet tudom ilyen szép helyen tartani, mert olyan sok van belőlük. Bár ettől függetlenül nem vásárolom kevésbé őket. :) Ha saját házam lesz én is beszerzek pár ilyen szekrényt, az biztos!

    VálaszTörlés